Namen-Dinant-Givet - Reisverslag uit Givet, Frankrijk van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu Namen-Dinant-Givet - Reisverslag uit Givet, Frankrijk van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu

Namen-Dinant-Givet

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Eugène

10 April 2008 | Frankrijk, Givet

Gisteren wel 35 km gelopen, af en toe pijn maar toch. Wel vlakke route langs de maas. Ben in de abdij van leffe??? bij Dinant. Hier geen pils te krijgen. Gistermorgen een tour door Namen gemaakt heb met Claude, alle kerken gezien. In de kathedraal begon over enkele minuten schijnbaar een begrafenis, zelfs geen tijd voor een stempel. Claude kon dat niet hebben en we zijn terecht gekomen bij Abbé Malherbe, de pastoor van de armen van Namen. Bij hem kreeg ik wel een stempel maar ook de inmiddels 3e enveloppe voor emmaus. Toen koffie gedronken met Claude en pas om 10.45uur gaan lopen. Aankomst klooster Leffe te Dinant 17.00 uur laatste uur zonder water. Das afzien. Na een heerlijke douche deelgenomen aan de Vespers, bijzondere sfeer daar bij de paters Norbertijnen van Leffe. Daarna heerlijk gegeten en ook nog wat mail behandeld. Vanmorgen om 07.15 uur opgestaan voor ochtendgebed. Daarna ontbijt en de stad in. Prachtige kerk daar in Dinant en de glas in lood ramen zijn fantastisch. Vervolgens op weg richting Givet, weer langs de Maas. In Hastiere soep gegeten en gepraat met de patron. Ook Emmaus kwam ter sprake en toen hij even later met het geld van klanten die op het terras zaten naar binnen kwam stak hij me dat toe voor Emmaus. 4e enveloppe! Vervolgens verder en toen ik dacht er bijna te zijn hield mijn pad langs de maas zomaar op. Ik moest tegen een supergladde modderige heuvel op handen en voeten recht naar boven. Maar ik heb het gehaald zoals jullie lezen. In een cafe in Heer een beetje bijgekomen en vervolgens naar Givet. In de kerk was geen priester te vinden en ik werd verwezen naar het gemeentehuis. De mensen hebben stad en land afgebeld en na ruim 3 kwartier was er een slaapplaats gevonden. Ik slaap bij de familie Claude Dumas we hebben eerst heerlijk gepraat en de kaarten erbij want Claude vertrekt 23 april voor zijn laatste stuk vanaf Le Puy en Velay. We hebben prachtige ervaringen uitgewisseld en ik krijg van Claude reisadviezen voor de weg tussen Vezelay en Le Puy. Nu heb ik even de tijd om jullie op de hoogte te stellen van alles wat er zoal voorvalt. Het is weer een bijzonder mooie dag geweest en mijn kop is ondanks de hoed al flink gebruind. Allemaal heel veel groeten. Morgen ga ik richting Fumay of Rocroi.

• 10 April 2008 - 21:12

`pap:

intersant de verhalen dieje mailt
    maar denk wel dat het zwaar is is het heuvelachtig?
    ik denk als je terugkomt dat je goed katholiek bent bij al die paters waar je te gast bent nou ik zou zeggen maak er wat van groeten pap /mam

• 11 April 2008 - 08:16

Claude:

Très heureux d'avoir rencontré Eugene.
    Dommage que la rencontre était de courte durée.Bonne nontinuation dans ton aventure. Je suivrai ton chemin sur Internet

• 11 April 2008 - 11:23

Irene:

Het gaat je goed af zo te lezen.
    Die spierpijn, dan moet je maar denken; pijn is fijn....
    Goed voor lijf en leden.
    Groetjes, Irene en de kels.

• 11 April 2008 - 13:10

De Willemsjes:

Ha Eugène,
    Toen je het vertelde duurde het nog een héle tijd en nu ben je 'ineens' al een paar dagen onderweg! We zullen het vanaf hier met plezier volgen.
    Zo te lezen is het wel een heel aangaan en een hele belevenis! Je komt er zeker rijker van terug.
    Hou je haaks en de groeten uit Eindhoven!
    Christel en de rest