Fumay-Château Porcien ? Lees maar - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu Fumay-Château Porcien ? Lees maar - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu

Fumay-Château Porcien ? Lees maar

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Eugène

14 April 2008 | Frankrijk, Parijs

Lopen voor een goed doel
14-04-2008
Eugène Uiting

Hallo allemaal, Ik zit momenteel in het gemeenschappelijk centrum van de gemeente Chateau Porcien en ik mag een half uurtje op een grote computer. Graag wil ik jullie allemaal nog eens attent maken op het goede doel waarvoor ik loop. Misschien ook een idee voor alle vertegenwoordigers van personeels-verenigingen en voor alle managementteams om een mooi bedrag over te maken voor dit goede doel. Bij bijna alle ontmoetingen die ik onderweg heb komt Emmaus uiteraard ter sprake en ik heb inmiddels een vijftal enveloppen ontvangen. Jullie zijn allemaal ook van harte uitgenodigd om vrienden en kennissen te wijzen op mijn prive-site en hen natuurlijk ook om een donatie te vragen. Ik heb gisterenavond laat nog een nieuw reisbericht achtergelaten op deze site maar tot mijn schrik zie ik dat mijn telefoonbericht van gisteren niet geplaatst is. Ik zal jullie vlug bijpraten. Zaterdagmorgen in Fumay na het ontbijt wilde ik vertrekken maar ik had in Fumay geen betere kaart kunnen krijgen en ook geen vervangende compeed stick. John en Jenny stelden voor dat ik mee zou varen naar Charleville-Mezieres een grotere stad, dan konden mijn beentjes een beetje bijkomen en gemasseerd worden met het aanwezige apparaat en bovendien kon ik daar waarschijnlijk wel alle benodigde spullen kopen. Zo gezegd zo gedaan weliswaar een beetje uit de richting maar dat heb ik gisteren weer recht gelopen door van Charleville-Mezieres naar Signy-L'Abbaye te lopen. Zo'n 32 km. In Signy was een kamer in de Auberge te krijgen maar die moest 39 euro kosten, hetgeen mij te duur is. Ik naar buiten en gebeld met een dame van de vrienden van St. Jacques. Even later had ik een andere kamer in dezelfde auberge voor 15 euro. Tijdens het eten kreeg ik zonder te vragen een kan water maar het eten was voortreffelijk. Vanmorgen een uitgebreid ontbijt aldaar. Vannacht heeft het vreselijk geregend en elk strompje is nu een halve rivier. Omdat de regen pas laat minder werd heb ik eerst maar wat geschreven. Hier in Chateau-Porcien is een gemeentelijk onderkomen in de sporthal dus alles is bij de hand. Vanavond komen er nog twee waarschijnlijk nederlandse pelgrims slapen zo werd met net gezegd, ik ben benieuwd. Ik ga nu afsluiten, morgen richting Reims, kijken of ik dat kan halen.

• 14 April 2008 - 15:10

Wim En Heidi Strik:

Leuk om je voetsporen via het net te volgen..
    Gr Wim en Heidi

• 14 April 2008 - 15:24

Marcel Hensen:

Mooi verhaal Eugéne, zeer zeker iets om nooit te vergeten.

Veel succes met je verdere reis en hopelijk nog veel meer mooie verhalen.!!

Marcel,Sabina, Kevin en Kelly

• 14 April 2008 - 15:56

Jos:

Hoi Eugène, zo te lezen gaat het erg voorspoedig en na een week lopen al 15% achter de rug, of onder je voeten zo je wilt. Ik hoop dat je ondanks het rappe tempo ook geniet van de weg die je gaat, wees meer pelgrim dan bedevaarder, de eerste komt elke dag opnieuw op zijn bestemming.

• 14 April 2008 - 16:19

Jos:

Reims, hm dat is wel meer dan 40 Km maatje, deel het maar op in twee stukjes dan kun je overmorgen op je gemak de grote stad bezoeken.

• 14 April 2008 - 16:28

Christine:

Zijn dat er eerste pelgrims die je op je weg ontmoet? Ben benieuwd naar je ontmoeting met deze mensen. Levert vast weer nieuwe inspiratie op voor morgen!

• 14 April 2008 - 16:52

John & Jenny Ingram:

We are in Sedan. Looked around a church and the largest fort in Europe. You have given us the bug for churches

• 14 April 2008 - 17:23

Irene En Hans:

Het is met ons al zo erg, dat als we geen mail krijgen, we daar al meteen chagerijnig van zijn...
    "nog niks"...zo gaat dat dan!
    Je leert zo wel wat mensen kennen.
    Waar uit z.-Afrika kwamen die mensen?
    Loop ze!

• 14 April 2008 - 17:44

Udo:

Eugene,

De eerste week zit erop. Tof jo.
    Ik hou het dagelijks bij en ben blij dat je eigenlijk overal positief ontvangen wordt. Ook leuk om al die verschillende mensen te ontmoeten. Een geweldige ervaring.

Succes de komende dagen!

Gr. Udo

• 14 April 2008 - 18:51

Alfred Aus Osterwald:

Hallo Eugene,
    habe alle deine Nachrichten erhalten
    und gelesen.Mein Niederländisch lesen ist noch nicht ganz gut.

Herzliche Grüße
    Alfred und Inge

• 14 April 2008 - 19:16

Harry Suiskens:

Je gaat erg rap joh, neem de tijd voor al wat je tegenkomt.
    De katedraal van Reims is zeer de moeite waard, mooie ramen.
    Wel heel bijzonder de route na te lezen die ik zelf ook heb gelopen, kan me nog veel beelden voor de ogen halen.
    Geweldig hoe je Emmaus Feniks promoot. Bedankt.
    Ultreia, Buen Camino.

• 15 April 2008 - 12:26

Marja Ebbers:

Dag Eugene

Enorme bewondering heb ik voor je!!
    Het besluit om deze tocht te lopen met alles wat eraan vast zit..
    Ik was me ervan bewust dat je Emmaus Feniks een warm hart toe droeg, maar van dit besluit kreeg ik toch een brok in de keel.. en iedere keer weer als ik je verslagen lees.
    Geniet van iedere stap en ontmoeting!!
    Je dagboek wordt dagelijks uitgeprint en verslonden door onze compagnons en wie het verder maar lezen wil. In ons hart zijn we allen op onze eigen manier bij jou en je gezin. Je loopt niet alleen!!

Marja

• 15 April 2008 - 15:07

Piet Vosbeek:

Eugene, met belangstelling je voetreis aan het volgen. Leg me even uit wat het Emmaus-Feniks gebeuren voor doel heeft.
    Veel loopplezier en goed vordering wens ik je toe.

• 15 April 2008 - 15:29

Hoi Piet, kijk even naar het bericht van 4 april daar staat e.e.a toegelicht

• 15 April 2008 - 17:59

Christine:

Voor alle trouwe fans die iedere avond op nieuws zitten te wachten:
    Ik heb Eugène vanavond gebeld (woensdag 15 april). Hij had vandaag 39 km gelopen en is nu in Reims, waar hij vannacht in een klooster overnacht. Hij was wel moe en had ook last van zijn voeten. Om 7.45 uur is hij vanmorgen vertrokken. Hij heeft een flink stuk langs het Canal des Ardennes gelopen, wat een erg modderig pad was. Zijn broek zat dan ook tot aan de knieën onder de modder. Maar vanavond had ie zijn was al gedaan en die hing nog in het zonnetje te drogen.
    Na 22 km probeerde hij een kop koffie te krijgen, wat lukte bij een mevrouw thuis. Zij reserveerde hem meteen een kamer in Reims, dus toen moest ie doorlopen. Onderweg overwoog hij nog te stoppen, maar het waren nog maar 5 km dus is hij toch maar doorgelopen.
    Om 17.30 uur was hij bij de kathedraal in Reims, die hij al uit de verte in een dal had zien liggen. Hij heeft toen de kathedraal bezichtigd, de zon scheen erg mooi in de rozetramen. Morgenvroeg is er een officiële ontvangst voor pelgrims in de kathedraal.
    Vandaag heeft hij een hagelbui gehad, maar voor de rest nog niet veel regen. Vanmiddag was het 17 graden.
    In het klooster ontmoette hij Carl uit Tilburg, die was op dit moment de stad in en zou terugkomen met een fles wijn.
    Ook ontmoette hij gisteren en vandaag Marije en Sjors (27 - 28 jaar). Zij hebben ontwikkelingswerk in Botswana gedaan, daarna nog gereisd en zijn nu ook op weg naar Santiago de Compostella.
    Morgen wil hij eerst de stad gaan bekijken en daarna nog wat kilometertjes lopen. Dus dan wachten we het volgende nieuws maar weer af.

• 15 April 2008 - 18:00

Christine:

Ik hoop dat die fles wijn je niet in de benen schiet! Geniet van Reims morgen.

• 15 April 2008 - 18:11

Ted Van Der Horst:

Hey Eugene,

goed bezig, RESPECT!

als je een medicus nodig hebt voor je verzorging hoef je me alleen maar een ticket te betalen...is maar even dat je het weet.

groeten en succes, Ted

• 15 April 2008 - 20:01

Anne-Marie De Wolf:

Petje af, hoor. wat een rijke ervaringen al in zo'n korte tijd.
    Trouwens, weet je wat goed helpt tegen kramp? Dat is .. veel drinken, heel veel vocht! Welk vocht? Dat moet je zelf maar invullen.
    Succes verder.
    Anne-Marie de wolf.

• 16 April 2008 - 07:58

AnneRiet:

Leuk eugene,al je berichtjes. Je zet er flink de pas in. We volgen je op de voet(vanuit onze luie stoel).Ik hoop dat je wat minder z(r)egen van boven krijgt dan wij. Ik wens je nog veel wandel- en natuurgenot in de kilometrs di voor je liggen
    Groetjes,Anne-Riet.

• 17 April 2008 - 06:44

Christine:

Vanmorgen was er mail van Eugène:
    Gisteren heeft hij eerst Reims bekeken: de kathedraal, het stadhuis en de kathedraal St. Remy. In de laatste was erg mooie muziek. Hij heeft gisteren (16-4) met de duitse Dirk uit de buurt van Roermond opgetrokken. 27 Kilometer gewandeld tot Trepail.

• 17 April 2008 - 12:27

Monique Rosendahl:

Mooi Eugene dat je loopt voor zo'n goed doel! En knap zeg zo'n grote afstand...

Ik wens je nog veel loopplezier en geniet van alle contacten, de natuur om je heen en kom lekker tot rust door het wandelen (in je hoofd dan he ?!)

Toi toi nog en ik zal af en toe eens even een kijkje nemen waar je op dat moment bent.

Groeten,
    Monique (koorcollega van je vrouwtje)

• 17 April 2008 - 13:10

Pelgrim Carl:

Hoi Eugene,
    Even je site bekeken, ziet er goed uit. Leuk dat we de laatste twee dagen een kamer tegenover elkaar hadden. De eerste keer Reims was erg gezellig, helaas in Trepail zijn we elkaar misgelopen maar dat halen we wel weer in denk ik maar zo. Bon Camino