Via een omweg naar het kippenhok - Reisverslag uit Condom, Frankrijk van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu Via een omweg naar het kippenhok - Reisverslag uit Condom, Frankrijk van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu

Via een omweg naar het kippenhok

Door: eugene

Blijf op de hoogte en volg Eugène

14 Juni 2013 | Frankrijk, Condom

De eerste wandeldag op de grote pelgrimsroute, traject Condom-Eauze staat in het boekje 33 km. Het gaat prima na een rustige en lange nacht een goed ontbijt fijn op weg. ik gebruik nog een boekje uit 2008 en ook dat blijkt inmiddels wat sleets. Refugios die er niet meer zijn en natuurlijk de prijzen zijn 5 jaar oud. Op aanraden van Theo de hospitalero hier heb ik gisteren n og een nieuwe miam miam dodo gekocht met alle eet en slaap plaatsen op de route. Ik heb het niet echt uitgerekend maar goedkope half pension plaatsen kosten hier in Frankrijk nu toch vlug 35 euro p/n. Vergeleken met Nederland natuurlijk nog steeds goedkoop maar wel duurder dan in 2008 en 2010. Na een km of 10 kom ik aan een brug die ook in de 15 e eeuw al pelgrims over de rivier de Osse hielp. hij heet Pont d'Artigues er staat een bord bij dat zegt dat er vroeger toen de pelgrims nog de kortste weg namen een andere route was en die beschrijven ze daar ook. Jullie begrijpen het al die neem ik zodat ik daarna nog slechts een andere pelgrim ontmoet die me inhaalt als ik om 12 uur siesta ga houden. Kleren uit, brood en beleg te voorschijn, een broodje en een uurtje slapen. Daarna nog een broodje en tegen 2en ga ik weer op weg en ik verdwaal! Kom uiteindelijk om 4 uur in Gondrin en vraag naar een onderkomen want het is inmiddles 30 graden en ik smelt. Eauze mijn einddoel voor vandaag is nog steeds 15 km zo blijkt en dan weet ik zeker dat ik blijf. Helaas geen pelgrimsverblijfplaatsen want die komen hier nooit. De mevrouw op het office die tourisme belt wat in de rondte en bij een gite d'etappe maken ze wel aparte pelgrimsprijzen dus die wil ik wel. Ik word ondergebracht in le chambre d'hotes Sweet escape, adres Lieu-dit Sourbes, 32330 Gondrin. tel 0033638341269 of mail sweetescapeingascogne@gmail.com

Ik word na een uurtje opgehaald want er is nog niemand thuis en bovendien moet ik anders 4 km terug lopen. Ik krijg de chambre d'ete, wat zoveel betekent als de helft van het kippenhok met een fatsoenlijk bed en een klamboe en toilet en douche in de officielle, overigens heel mooie gite. Opa heeft me opgehaald en brengt me bij zijn dochter en kleinzoon van 2,5 jaar. Grappig mannetje dat je de oren van je hoofd praat. Wel leuk!! Hij voert de kippen haalt eieren uit en doet van alles als je niet kijkt. Zijn moeder is gescheiden van zijn Cambodjaanse vader die nooit naar hem om keek. Die scheiding begrijp ik wel, maar ze heeft het moeilijk zo verteld ze onder het eten omdat ze volledig afhankelijk is van de inkomsten uit de gite en de jourt die ze prachtig ingericht in de grote tuin heeft staan. Vanwege de regen ben ik dit jaar nog steeds een van de eerste gasten. We eten gezamenlijk en hebben een mooi gesprek over mijn grote kinderen en haar kleine zoontje. We begrijpen elkaar wel. ik zit nu al een uurtje allen bij mijn kippenhok en het is nog steeds warm, of ben ik door mijn kleren heen verbrand vandaag? Gelukkig dat ik me goed ingestreken heb een paar keer anders zou ik zeker niet slapen. Ik kruip er nu ook in morgenvroeg brengt opa me terug naar de plaats waar hij me vondt, super toch!! Prachtige mensen. Weltrusten allemaal.

• 14 Juni 2013 - 23:57

Ank:

Dag broertje,
    mooie verhalen weer waar ik morgen op ga reageren. Moet nu gaan slapen,morgen trouwerij van Lonneke haar zusje Imke,dus moet fris zijn. Voor nu lekker slapen en we denken aan jeXX Ank