Via een omweg naar het kippenhok
Door: eugene
Blijf op de hoogte en volg Eugène
14 Juni 2013 | Frankrijk, Condom
Ik word na een uurtje opgehaald want er is nog niemand thuis en bovendien moet ik anders 4 km terug lopen. Ik krijg de chambre d'ete, wat zoveel betekent als de helft van het kippenhok met een fatsoenlijk bed en een klamboe en toilet en douche in de officielle, overigens heel mooie gite. Opa heeft me opgehaald en brengt me bij zijn dochter en kleinzoon van 2,5 jaar. Grappig mannetje dat je de oren van je hoofd praat. Wel leuk!! Hij voert de kippen haalt eieren uit en doet van alles als je niet kijkt. Zijn moeder is gescheiden van zijn Cambodjaanse vader die nooit naar hem om keek. Die scheiding begrijp ik wel, maar ze heeft het moeilijk zo verteld ze onder het eten omdat ze volledig afhankelijk is van de inkomsten uit de gite en de jourt die ze prachtig ingericht in de grote tuin heeft staan. Vanwege de regen ben ik dit jaar nog steeds een van de eerste gasten. We eten gezamenlijk en hebben een mooi gesprek over mijn grote kinderen en haar kleine zoontje. We begrijpen elkaar wel. ik zit nu al een uurtje allen bij mijn kippenhok en het is nog steeds warm, of ben ik door mijn kleren heen verbrand vandaag? Gelukkig dat ik me goed ingestreken heb een paar keer anders zou ik zeker niet slapen. Ik kruip er nu ook in morgenvroeg brengt opa me terug naar de plaats waar hij me vondt, super toch!! Prachtige mensen. Weltrusten allemaal.
14 Juni 2013 - 23:57
Ank:
Dag broertje,
mooie verhalen weer waar ik morgen op ga reageren. Moet nu gaan slapen,morgen trouwerij van Lonneke haar zusje Imke,dus moet fris zijn. Voor nu lekker slapen en we denken aan jeXX Ank