Diverse trainingslopen begin 2008 - Reisverslag uit Velden, Nederland van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu Diverse trainingslopen begin 2008 - Reisverslag uit Velden, Nederland van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu

Diverse trainingslopen begin 2008

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Eugène

01 Maart 2008 | Nederland, Velden

Nu ik weet dat ik dit jaar lang achter elkaar ga lopen train ik natuurlijk ook regelmatig. Meestal zijn dat dagtochten in de omgeving maar ook daar maak je mooie dingen mee. Voor carnaval gingen we met de zoons naar klooster Uelingsheide om daar in de kringloopwinkel nog wat leuke gadgets voor aan de kleren te scoren. Christine en ik hadden onze wandelschoenen aan en toen we de spullen bij elkaar hadden vroegen we de weg door het bos naar Venlo. Van het een kwam het ander en onze gesprekspartner was ook naar Santiago op weg. Even later verdween hij naar binnen met het verzoek om even te wachten. Hij kwam terug met een losbladige route gids en die mocht ik wel meenemen als ik hem maar zou terug brengen. Ik kan dat boek pas halverwege Frankrijk gebruiken maar als het in mijn rugzak past zal ik het meenemen. We zijn heerlijk in een paar uurtjes via de binnenstad en het kapelletje van Genooi naar huis gelopen.

Tijdens een ander tocht liep ik laatst op zondag naar Well waar mijn schoonouders wonen. Ik had geen wandelstok bij me en daar had ik later toen ik langs de oever van de maas richting Lottum liep wel spijt van. Een scheve oever en allemaal losse keien da's niet echt makkelijk lopen. Ik vond gelukkig een tak die me paste, al was hij wel erg zwaar omdat hij schijnbaar pas net van de boom gevallen was. In Broekhuizen dronk ik koffie en kwam aan de praat met de kastelein en een paar gasten. Na enige tijd verdween de kastelein en hij kwam terug met een prachtige wandelstok. Door hemzelf in Tsjechië van een tak vervaardigd en mooi van gekerfde figuren en een handvat voorzien. Hij bood mij deze stok aan in ruil voor die andere omdat hij toch niet wandelde. Ik heb hem aanvaard en ben zoals ik met hem heb afgesproken op een later tijdstip nog eens bij hem langs geweest. Toen heeft hij mijn pelgrimspas gestempeld zodat ik hem niet zou vergeten. Ik maak in Santiago een foto van mijzelf met zijn stok. Krijgt hij cadeau. De stok loopt overigens voortreffelijk, hij is licht en er zit balans in.

• 01 Maart 2008 - 14:50

Lex:

Ej Eugène.
    Ik gaon dich zeker in de gater halde.
    Ik gaon edere waek van 't zuuje nao Utrech en Hilversum. Ik dink det ik auk maar zô'nne pagina aan gaon make! ;)
    Vuül sukses alves.
    Wie is 't trouwes met de TV karrejaere?

Grüss,
    L

• 01 Maart 2008 - 17:14

Marie-Louise:

He Eug
    Super van je! Ga je zeker volgen.
    Ben alleen even kwijt wanneer je start.

Big Hug
    Marie-Louise

• 02 Maart 2008 - 11:56

Pim:

Zoals gezegd gaat hij 6 april. succes Pap!

• 04 Maart 2008 - 08:31

Anja:

Hoi Eugene,

Nog even en dan mag je!!! Geweldig! Succes met de voorbereidingen en eh... neem niet te veel mee!

lieve groet,
    Anja

• 04 Maart 2008 - 09:10

Ank:

Lief broertje van me, Fantastisch dat je definitief de stap genomen hebt om met jezelf op stap te gaan. Fantastisch ook dat Christine je die ruimte geeft. Ik hoop dat jullie beiden "rijker"en gelukkiger uit dit avontuur komen. Weet dat je ten alle tijde je zus kunt bellen en om hulp kunt vragen tijdens je tocht. Ook Christine willen we laten weten er altijd voor haar te zijn, dus aarzel niet indien nodig.
    Voordat je gaat willen ook wij je iets meegeven voor onderweg maar dat komen we zelf wel brengen natuurlijk.
    Weet dat ik trots op je ben en die twee daar boven vast en zeker ook.
    XX Ank

• 04 Maart 2008 - 17:57

Ben Gelaudemans:

Eugene,
    Onze koffer is dicht en op weg naar Florida,na een kort dutje, maar eerst wil
    len wij jou alle succes wensen op je lange tocht op weg naar god,met je Tsjechise knots.
    Als we straks heel hoog zitten doen we
    HEM de groeten en zeggen....hij komt hij
    komt..de allerbeste....EUS
    Het zal denk ik de reis van je leven worden....(ik heb hem ook gelopen) in
    mijn dromen.
    Heel veel plezier...wij volgen je.
    Ineke Smink & Ben Gelaudemans

• 08 Maart 2008 - 08:20

Klazina Oosterveen:

Hey Eugene wat een leuk idee.Ik ben ook druk bezig met van allerlei voorbereidingen.Ik ben nu voorbij Luik.Vanuit Luik naar Huy valt mij in iedergeval toch wel een beetje tegen kwa afstand ik moet nu aan mijn vierde poging beginnen,waarschijnlijk lukt het jou wel in een of twee keer.Ik vertrek de volgende week van ST.Severin naar Huy en zo weer verder.

Leuk iets van je gehoord te hebben,ook ik zal je blijven volgen.

• 13 Maart 2008 - 09:45

Annemie Uiting:

Hoi Eugéne, wij hebben van Ank gehoord dat je deze tocht definitief gaat maken. Wij wensen je heel veel sukses en hopen dat deze tocht wordt wat je ervan verwacht. Dit gaat je zeker lukken! Een echte uiting bijt zich ergens in vast.
    We blijven je volgen en hopen dat wij ook wat voor Christine kunnen betekenen.
    Wij zijn er voor jullie. Groetjes Funs ,Annemie, Dick, Monique,Lex en Joëlle.

• 20 Maart 2008 - 21:59

Udo:

Eugene,

Ik zal je avonturen volgen via jouw weblog.
    Respect voor je wilskracht en een voorspoedige tocht!

Groet, Udo

• 25 Maart 2008 - 07:09

Christianne:

Ha Eus,

We wensen je heel veel succes en plezier onderweg!

Groetjes Marcel, Christianne en Sjuulke

• 25 Maart 2008 - 18:55

Maria:

ha eugene

wij wensen je een goede reis en behouden thuiskomst

piet maria stephan

• 26 Maart 2008 - 16:00

Lenny:

Ik hoop dat dat je vindt waar je naar op zoek bent en dat het resultaat RUST zal zijn!
    Een bijzondere reis gewenst!