Het goede doel Emmaus Feniks Venlo - Reisverslag uit Velden, Nederland van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu Het goede doel Emmaus Feniks Venlo - Reisverslag uit Velden, Nederland van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu

Het goede doel Emmaus Feniks Venlo

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Eugène

04 April 2008 | Nederland, Velden

Van verschillende kanten heb ik de vraag gekregen of ik niet voor een goed doel zou willen wandelen.

Ik heb besloten dat te doen en ik ga lopen voor de Stichting Emmaus Feniks, gevestigd in voormalig Klooster de Uelingsheide te Venlo. Ze hebben een website waar je informatie over hun doelen kunt vinden.

De stichting biedt kansen aan mensen die willen werken om samen hun eigen bestaan (weer)op te bouwen.

Afgelopen winter hebben zij doorgebracht in het klooster zonder verwarming.

Ik ben vanmorgen met een installateur daar geweest en eigenlijk moet zowel de elektrische installatie als de verwarmings- en de waterinstallatie volledig vervangen worden.

Voor de verwarming in de woonvleugel alleen is al minimaal € 25000 nodig.

Mijn idee is om te zorgen dat we hen de komende winter een verwarmd huis kunnen bieden.

Ik heb net een bankrekening geopend op mijn naam met de toevoeging Friend Emmaus Feniks. Ik ga al mijn collega's en alle mensen die mijn openbare internetsite bezoeken vragen om hier minimaal € 1 naar toe over te maken. Het rekeningnummer is
SNS 96.43.37.096. tnv Uiting E.G.P.H. met de toevoeging Friend Emmaus Feniks.

Helaas kon ik geen bankrekening openen op naam van de stichting omdat ik daar geen bestuurder van ben.

Ik heb de vertegenwoordigers van de Stichting Emmaus Feniks voorgesteld in contact te treden met de SNS bank om te zorgen dat de gelden na mijn terugkomst onder beheer van de stichting komen.

Het is mijn bedoeling om het geld in een verwarmings-, water- en elektriciteits- installatie te investeren. Wat mij betreft ook in deze volgorde en ik hoop dat we met elkaar zover kunnen komen.

Met vriendelijk groet wens ik ons allemaal

een prachtig voorjaar toe (en een hele strenge winter) want dan weten we waarvoor we het gedaan hebben

:SMS update:: 6 april 2008 :
Dit is een test ik kan de site ook via sms bijwerken

• 04 April 2008 - 15:49

John Van Eijs:

Hoi Eugène,

Een heel goed initiatief om je ook te verbinden aan dit goede doel. De voortgang van je tocht zal ik met interesse volgen. Ik wens je heel erg veel succes en plezier toe !!!!

• 04 April 2008 - 17:00

Lex:

Kreupelen doedel.
    Wennier gaon we gewoën ens kleppe?
    Det politiek korrek gedeuns van dich. Kôm op man. Laote we gaon jeppere!

Lexylein

ps: heb waal gewoen mei gedaon aan dien 1 euro actie huür!
    Succes Eugène!

• 04 April 2008 - 17:09

Jos:

Je had al eerder aangegeven meer actief te willen zijn voor de stichting "Emmaus-Feniks" en ik vind het een heel mooie invulling is die je er aan geeft. Een donatie van een Euro is weing voor deze goede Stichting en ik stel voor je met een Eurocent per km te sponseren en omdat ik weet dat je een doorzetter bent zal ik maar direct de 2000 km die je gaat lopen over maken op de bankrekening, welnu is het wachten op 1249 ander reacties.

• 05 April 2008 - 12:24

Hans En Irene:

Ha, die Eugene,
    Wij gaan wat overmaken op je goede doel, en hopen hiermee een goed begin tot einde van je reis uit te laten komen!
    Succes, en wij zorgen ook voor ons
    Christine!!!
    Hoie woh,
    Hans, Irene, en de jongens.

• 05 April 2008 - 17:52

Annie En Cor:

Wij vinden Jos heeft gelijk.
    Een Euro voor de hele reis is te weinig.
    Een Eurocent per kilometer is dik verdiend.Jou kennende worden het zeker 2000km dus €20 wordt op de rekening gezet.Nog 1248 Jos.

Succes gewenst;Annie en Cor.

• 05 April 2008 - 20:11

Pim:

succes met hobbelen!

• 06 April 2008 - 10:43

Charlotte Ruisendaal:

Hai Eugene,

Ik wens je veel succes met deze uitdaging. Dat de trip je datgene maar mag brengen wat je ervan verwacht.
    Doe voorzichtig.
    Groetjes, Charlotte (NLP)

• 06 April 2008 - 17:15

Pim:

We zijn een uur of 2 teruggekomen vanuit Luik, Eugène is na zijn zegening nu officieel onderweg!

• 06 April 2008 - 18:00

Christine:

Geniet van je wandeling morgen!
    Christine