Hony-Esneux - Reisverslag uit Esneux, België van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu Hony-Esneux - Reisverslag uit Esneux, België van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu

Hony-Esneux

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Eugène

06 April 2008 | België, Esneux

Hoi allemaal, De eerste dag met lopen zit erop, hij begon pas rond 15.15 uur. Klein stukje vandaag kilometer of 7 maar. Mooi weer en af en toe een zonnetje. Vanmorgen een zeer indrukwekkende mis meegemaakt in Roermond. Het begon al bij binnenkomst toen wij verwelkomd werden door onze vrienden van Emmaus-Feniks, Harrie, Marja en nog een derde persoon die ik niet bij naam ken. Mijn excuus daarvoor maar ik was zo onder de indruk dat ik je naam niet meer weet. Ik kreeg een petje en een shirt met Emmaus opschrift, maar veel bijzonderder was de geloofsbrief in Nederlands, Frans en Spaans waarin ze mijn sponsorloop bekend maken en iedereen vragen om mij hulp te bieden waar nodig. Ook de twee stenen uit de kloostertuin, een zwarte en een witte, die ik van Harrie kreeg zijn voor mij ware symbolen van vriendschap en medemenselijkheid. Veel emoties maar ook een heel rijk gevoel aan over gehouden. Het Roermonds mannenkoor zong een aantal Russisch Orthodoxe stukken en het ging door merg en been, helemaal omdat ik weet dat twee collegas, namelijk Olaf Schouten en Jacques Seuren erbij zingen. Na afloop schudden ze mij de hand en wensten me succes evenals Marjo en Rene Verberne (ook collegas) en natuurlijk mijn wandel- en zingmaat Jos die net als wij allen, het hele gezin was mee, een brok in de keel had bij het afscheid. De bijeenkomst daarna met andere pelgrims was ook erg leuk. Zeg Jos, ik heb de heer Brader uit Thorn ontmoet, je weet wel die van dat kapelletje, hij heeft me alsnog zijn stempel gegeven. Sorry korte pauze, mijn soep dreigt uit de pan te springen. Dat was lekker, heerlijk veel groenten en volgens mij zat er ook nog pompoen in. Ja, jullie begrijpen het goed ik heb de beschikking over de volledige pastorie van de parochie St.Hubert van Esneux. Zowel de koster als de pastoor zijn vanavond niet thuis. Ze hebben eerst verwoedde pogingen gedaan mij op een in hun ogen comfortabeler adres onder te brengen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk boden ze mij, bijna beschaamd, deze kamer aan. Ik ben dik tevreden met mijn zolderkamertje en zoveel gastvrijheid. Ik heb 2 matrassen op een heerlijk bed en de pastoor zelf heeft net nog het water in mijn wasbak weer op gang geholpen, het uitloopfilter bleek verstopt. Voordat ze allebei huns weegs gingen hebben ze uitbundig voor mij gezorgd. Koffie, een pan soep, lasagna, brood, brie, twee toetjes, een fles cola en water. Gastvrijheid in optima forma kan ik wel zeggen. De soep die over was moest ik maar voor het ontbijt nemen. Nu is iedereen weg en ik mocht de computer gebruiken zolang ik wilde dus vandaar dit epistel. Ik ga nu stoppen, mijn lasagna zal wel warm zijn. Daarna lekker eten en dan nog een ommetje en naar bed. Allemaal heel veel groeten en tot schrijfs.

• 06 April 2008 - 18:07

Christine:

Wat een mooi begin van je reis vandaag.
    Maak er morgen net zo'n mooie dag van!

Christine

• 06 April 2008 - 18:09

Pim:

hey pa,

leuk dat je toch al meteen effe zo'n verhaaltje hier neergooit, je maakt genoeg mee dus. dat fotootje ga ik straks ff er op proberen te zetten, moet ff kijken of dat nu gaat! succes morgen en see you in Spain!

groetjes Pim

• 06 April 2008 - 18:11

Jos:

ik was er ook helemaal niet bang voor dat jij al de eerste nacht in je tentje zou moeten slapen, het ga je goed en ik zal je vorderinging op een klein kaartje op het prikboord van het koor bijhouden.

• 06 April 2008 - 18:29

Klazina:

Hey Eugene ben je al vertrokken,geweldig.
    Ik wens je een prachtige tocht.Ik zit nu in Huy mischien kom ik je nog tegen of kunnen we samen een stuk lopen.Ik blijf je wel volgen.

Groet Klazina

• 06 April 2008 - 18:34

Tonnie:

Hoi Eugene,
    Top zo"n start.Dit geeft je toch vleugels. Je kent het spreekwoord: een goed begin is het halve werk ( half betekent voor jou nog heel wat kilometers.
    Goeie reis en voor nu - slaap lekker -

• 06 April 2008 - 18:36

Dick En Monique:

Heej Eugene,

Weej winse dich hiel vuul sukses met dien voetreis naor Santiago de Compostela! Auk allebei dien veut winse we vuul sukses ;-)
    Doot veurzichtig en geneet d'r van!

Groetjes......

• 06 April 2008 - 20:59

Annemie En Funs:

Op zondagavond laat lezen we je bericht. Eerder vandaag hebben we je proberen telefonisch te bereiken, weat niet lukte. Toen wij in de Maaspoort zaten bij het TEMAconcours met presentator Lex van de VARA kassa3, kon ik je telfoontje niet beantwoorden.
    In je voicemail meldde je de eerse slaapplaats bij de pastoor. Dag één zit er op, wees gerust er volgen er nog meer................. Morgwen vroeg smaleijk eten (ontbijt) met sope en restant lasagna
    veel succes en tot mails.

• 07 April 2008 - 05:47

Marie-Louise:

Lieve Eug
    Geweldig, je bent vertrokken.

Mooi goed doel!

Dikke kus
    Marie-Louise

• 07 April 2008 - 08:41

Emaus Feniks:

Goede morgen Eugene.

Ik kan je nauwelijks zeggen hoe wij hier allemaal onder de indruk zijn van het feit dat je je tocht opdraagt aan ons, Emmaus Feniks.( www.emmaus-feniks.nl )
    Je initiatief is versterkt het zelfvertrouwen van ons allemaal. Het is een teken dat we gehoord en gezien zijn. Dat we bestaan in jouw hart, en door jou in het hart van vele anderen, die via jouw verhaal ons verhaal zullen horen.
    Onze site had gisteren een recordaantal bezoekers, deels door een artikel in de zondagskrant maar vooral door de aandacht die jij op ons vestigde. Grote kans dus dat het wel goed gaat komen met de verwarming hier in huis.

Op persoonlijke titel wil ik je graag zeggen onderweg niet té veel aan ons te denken. laat je gedachten vrij hun beloop gaan. Geniet van elke seconde, sta open voor alles dat je op je pad ontdekt.
    Het is in de eerste plaats jouw tocht. Uit ervaring kan ik je voorspellen dat er een andere Eugene thuis gaat komen dan die die ging. Voller, begripvoller, dichter bij God, zo je wilt.
    Als je het goed vindt, wil ik graag binnenkort een dagje met je meelopen. dan kan ik de spullen die je te veel bij je hebt voor je mee terug nemen en meebrengen wat je eventueel nodig hebt. Laat maar horen.

We wensen je engelen op je pad.

Buen Camino. Ultreia.

Harry Suiskens, Emmaus Feniks.

P.S.
    Veel sterkte voor Cristine en de kinderen. Het is niet niks om een geliefde zo'n lange tijd niet te zien, wetend dat de grote wereld allerhand van gevaren met zich meebrengt.
    Om bloemen geheel tot hun recht te laten komen, moeten zij vrij kunnen groeien. Pas dan kunnen zij hun volle pracht en geuren schenken aan iedereen die de bloem op zijn pad treft.

• 07 April 2008 - 12:07

Fleur:

Hoi pap!
    laatst heb ik iets gehoord over dat amnesty international kunstenaars heeft opgeroepen om iets te maken dat later geveild werd voor hun stichting. Als je een idee hebt zou ik op school misschien zoiets kunnen doen maar dan voor emmaus feniks. Laat maar weten en dan zal ik eens contact opnemen met de studieleidster!
    succes verders met lopen!

• 07 April 2008 - 16:45

Hans En Irene:

Zo, nu gaat het avontuur pas echt beginnen.
    Als je net zo'n slaapplaatsen krijgt als de eerste avond, dan kan de tocht gewoon niet kapot.
    We houden je in de gaten!
    Groetjes, en loop ze!
    Hans en Irene

• 07 April 2008 - 20:57

Olaf :

Hé wat leuk dat Jacques en mij direct hebt gememoreerd in je verslag! De 2 foto's staan op je gmailadres.

Knap opgeschoten voor de eerste dag vind ik. Je ontmoet vast heel interessante mensen en het is een hele belevenis. Ook als je de stenen kunt afwerpen bij "Cruz de Ferro". Daar heb ik in de stromende regen met paraplu boven op de berg stenen op mijn doedelzak gespeeld.

Het is de regen die de berg van stenen steeds verrast met daarop een ijzeren kruis. Al die mooie stenen met hun eigen verhaal. Als die eens mochten vertellen welke schulden de pelgrims daar van zich hebben afgeschud.
    Doe je best, geniet nooit met mate tijdens je reis.

• 08 April 2008 - 09:13

Anja:

Vertrokken! Geweldig, ik wens je een fanastische tijd met veel mooie ervaringen.
    Ik blijf je volgen (een beetje jaloers).
    lieve groet,
    Anja