Come d'Olt-Estaing-Conques-Livinghac-le-Haut - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu Come d'Olt-Estaing-Conques-Livinghac-le-Haut - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu

Come d'Olt-Estaing-Conques-Livinghac-le-Haut

Door: Eugene

Blijf op de hoogte en volg Eugène

08 Mei 2008 | Frankrijk, Parijs

Op 5-5 in Estaing aangekomen zat het maison de pelerin vol. Slechts 19 km gelopen. Rustig afwachten en in tegenstelling tot de andere die met 10 man op een kamer sliepen werd ik prive onder gebracht in een 2 persoons bed en zonder snurkers. 6-5 naar Conques gelopen en bij km 26 was ik wel afgebrand en heb ik om een lift gevraagd en niet gekregen. Dus toch maar doorgelopen en bij km 27 stond het bord dat Conques nog maar 9 km was en dat gaf me weer moed. Bij aankomst werd ik opgewacht door Adriano en Jean-Marie en we hadden een prachtige avond met Vespers en een massa maaltijd in de Pelgrimsfabriek van Conques. Ruim 100 man aanwezig. Totaal 37 km gelopen. Op 7-5 pas laat weg uit Conques en uiteindelijk samen met Monica gelopen. Ze komt uit Lindau en werkt in een klooster maar is geen religieuze. Weer heb ik de afgelopen dagen wensen in vervulling zien gaan namelijk als je weet dat je koffie wil en dan de hoek om komen in een klein dorp zonder enige winkel of bar en dan heeft de boer de koffie klaar staan. Gisteren op het eind van de dag net voor Livingnac wilde ik de kortste weg pakken maar Monica zag de waarschuwing dat hetb een erg gevaarlijke weg was voor Pelgrims. Dus toch maar eerst omhoog en daarna ergens anders omlaag. Boven was een prachtige kapel waar klassieke muziek gedraaid werd. Op het moment dat ik binnen kwam werd ik diep geraakt, het favoriete stuk van mijn vader stond op. Vioolconcert van Bruch en ik kreeg natuurlijk allerlei herinneringen aan mijn ouders maar ook aan het gezin omdat we op zondagmorgen altijd ontbijten met mooie muziek op. Ik kreeg een onstopbare huilbui en ik voelde de aanwezigheid van mijn naasten. De wind die vrij spel had in die kapel kwam een aantal keren echt binnen en dat maakte het nog indrukwekkender. Ik bleef vannacht slapen in de eerste de beste gite en ben niet meer doorgelopen naar het gereserveerde adres. Netjes afgemeld en daarna heel gezellig met de andere pelgrims gegeten en om 10.00 uur slapen. Het feit dat iemand een bord ziet en mij attent maakte op de gevaren van die weg gaf me het gevoel dat er een hogere macht was die op me let. In dat vertrouwen ga ik vandaag op weg naar Figeac.

• 08 Mei 2008 - 12:47

Jip:

heei gaat wel lekker t schiet op!
    veel suces nog!

Groeten Jip

• 08 Mei 2008 - 15:08

Jan Uiting:

Fantastich hou vol zou ik zo zeggen.
    Komt het einddoel al een "beetje"in zicht want ik kan al die plaatsen niet op de kaart terugvinden.
    Groeten en tot ziens.
    Jan

• 08 Mei 2008 - 18:37

Ted:

hey eus,
    mooi verhaal!
    keep up the good walking!
    gr Ted

• 08 Mei 2008 - 18:45

Quinten:

Ik sla geen verslag over. Het is net alsof je steeds dichter bij iets komt. Alsof de weg die je loopt ook innerijk plaatsvind. Steeds dichter bij Eus.

Succes,
    Quinten

• 08 Mei 2008 - 18:59

Ank:

Hoi broertje,
    Bijna eng maar vooral ontroerend dat je met zoveel warmte terug denkt aan de muziek van ons vader! Blij ook vooral dat alle goede dingen die je mee hebt gekregen van ons thuis je vergezellen op deze reis. Doe er je voordeel mee. Ik voel het ook als een "eerbetoon aan pappa en mamma". De contacten worden intenser en ik kan me helemaal voorstellen dat de emoties daardoor steeds meer aan de oppervlakte komen en nu eindelijk een weg naar buiten vinden. Alleen maar goed en helend lijkt mij. Doorleef en geniet het, maar vooral, doe er je voordeel mee. Je rugzak voor de toekomst wordt hierdoor met zoveel positiviteit gevuld dat je weer jaren vooruit moet kunnen. Nu ervaar je hoeveel eenieder kan betekenen voor een ander. Nogmaals, ik zei het al vaak, geniet, groei en omarm het leven.
    Liefs, je zus.

• 08 Mei 2008 - 19:24

Jacques:

Hee zwager
    Terwijl wij ons weer orienteren op het volgende familieweekend loop jij gestaag door. Laat je gevoelens rustig hun gang gaan dat lucht alleen maar op.
    Groet Jacques

• 08 Mei 2008 - 20:57

Harry:

Ha die Eugene.
    Ik ben blij voor jou en voor mij.
    De engelen die ik je toewenste , komen tot aan je ziel. je ziel komt nabij de engelen.
    In een tussen/ontdekkingsfase kwam ik ook een Monica tegen, waardoor ik een hoop geleerd heb.
    Ik leef/loop met je mee en ben blij dat je me het pad aanduit en opnieuw in de herinnering brengt.
    Ultreia, Buen camino.

Harry.
    Emmaus Feniks.

• 08 Mei 2008 - 23:00

Geert Rutten :

Eugene,
    wij, Udo en ik, reizen nog bijna dagelijks met de Veoliatrein tussen Venlo en Roermond en volgen je vorderingen op de voet. Je tocht is vaak onderwerp van gesprek.
    Succes met je pelgrimstocht.
    Geert Rutten en Udo Weyersgraf

• 09 Mei 2008 - 07:21

Leny:

wat een prachtige verhalen en een fijne beleving. Je maakt vanalles mee zo, met alle onverwachte ontmoetingen, tips, die weer goed uitpakken. Je zou toch echt denken dat er iemand met je meeloopt. Ik blijf je met verbazing volgen. Fijne pinksterdagen en houdt goede moed voor de verdere wandeltocht, groetjes Leny

• 09 Mei 2008 - 08:11

Tante Fien:

Ik vind het jammer dat ik je geen succes heb kunnen wensen, maar alsnog bij deze.Een hele goede wandeling en behouden aankomst.
    Liefs tante Fien

• 09 Mei 2008 - 18:52

Eugenie:

Ha naamgenootje,
    Je doet onze naam echt eer aan. Ben trots op je.
    Wat maak je veel mee in het wandelen, de ontmoetingen en met jezelf. Al hoor je niet zo veel van me, ik volg je en blijf dat doen, hopelijk steunt het een beetje.
    Eus, lieve groetjes van Eus