St. Domingo de la Calzada-Viloria de Rioja - Reisverslag uit Viloria de Rioja, Spanje van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu St. Domingo de la Calzada-Viloria de Rioja - Reisverslag uit Viloria de Rioja, Spanje van Eugène Uiting - WaarBenJij.nu

St. Domingo de la Calzada-Viloria de Rioja

Door: Eugene

Blijf op de hoogte en volg Eugène

12 Juni 2008 | Spanje, Viloria de Rioja

St.Domingo de la Calzada-Viloria de Rioja
12-06-2008
Eugène Uiting

Hallo allemaal, daar ben ik alweer. Vandaag had ik als eindstation Belorado op het programma staan maar ik ben niet zover gekomen. Dat heeft gelukkig niets met mijn gezondheid te maken maar met een bijzondere plek die ik ontdekt heb. na een prachtige wandelmorgen kwam ik om 11.56 uur in Viloria de Rioja. Daar is een pelgrimsherberg en studiecentrum van Acacio & Orietta. Om twaalf uur ging de deur open en ik ging naar binnen, fantastische muziek opstaan het rook er naar wierook en ze verkoopt een klein beetje spiritueel spul. Mooie kaarten enz. Ik vroeg eerst alleen nog maar koffie, maar buiten zittend en genietend van mijn bakkie kwam de gedachte om te blijven op. Zo kan ik ontsnappen aan de massa die elke dag weer op jacht is naar een slaapplaats. Je ontmoet de mensen wel en je hoeft niet aan de jacht deel te nemen. Mijn besluit stond vast, hier ga ik blijven. Ik kwam in gesprek met Orietta en alles viel op zijn plaats. Ik moest hier blijven , maar waarom? De sfeer, de energie het voelt gewoon prima. Kleinschalig en vanuit het ideaal om na het volbrengen van hun camino op de weg te blijven. Dat ideaal verwezenlijken door een huis te kopen dat aan de weg ligt. Ze zijn nu in hun tweede jaar en na een grondige verbouwing van het huis is het een prachtige maar kleinschalige herberg. Het bewijs voor de juistheid van mijn beslissing is voor mij al geleverd. De hele middag zon en een kaart gevonden waarop staat dat ik om gelukkig te zijn een bijdrage moet en wil leveren aan een goed doel. Op diezelfde kaart staat iets over voorbestemming en ik geloof dat ik al vaker schreef dat noodlot voor mij niet meer bestaat. Ja mensen zo gaat dat de camino bepaalt de weg die ik ga en die volg ik dus ook. Ik vond vandaag een prima plaats om verder op te knappen en bijna 20 km vandaag is ook genoeg. Dank voor alle reacties van jullie kant in verband met mijn ziekte ze hebben me door enkele ellendige dagen heen geholpen. Gevangen in ziekte en in een pelgrimsfabriek, met godzijdank wel enkele heel erg aardige hospitaleras. Nu kan ik weer zelf beslissen en dat voelt goed. Tot schrijfs allemaal.

• 12 Juni 2008 - 16:35

Jos:

Hoi Eugene,

Yes, een goede beslissing en past helemaal bij je oorsponkelijk uitgansgspunt het ont-haasten, het ont-moeten en je neerleggen bij wat de dag je brengt. Het wordt dan toch weer een beetje meer pelgrim dan bedevaarder. Ga de weg en blijf tevreden.

• 13 Juni 2008 - 09:40

Eugenie:

Fijn dat het je beter gaat, doe nog maar een paar dagen rustig aan. Geniet van al het moois om je heen, dat sterkt vast en zeker nog meer aan.

• 13 Juni 2008 - 10:25

Anne-Riet:

Hoi eugene.
    Heerlijk om te "horen"dat je weer opgeknapt bent.Doe het maar een beetje rustig aan. Naar je lichaam luisteren is zo belangrijk.(ik kan het weten)
    Je hebt al aardig geleerd om je gevoel te volgen en hoe goed dat doet.Spirituele ervaringen,fijne contacten en een goed gevoel daar bij lijkt mij toch veel belangrijker dan 20 kilometer.Wat ik je overigens ook niet na doe.
    Blijkbaar ervaar je in Spanje dezelfde gastvrijheid als in Frankrijk.Dat zal vast zo blijven.
    Veel succes en liefs van
    Anne-Riet.

• 13 Juni 2008 - 11:41

Leny:

Fijn dat het weer beter met je gaat. Houdt vol en inspiratie doe je genoeg op, zoals maar weer blijkt, groet

• 14 Juni 2008 - 17:48

Marjo:

Knap dat je jezelf weer kunt oppakken en je route te vervolgen, de weg erna toe is net zo belangrijk zoniet belangrijker dan het doel.
    Succes,
    Marjo van den Hombergh

• 15 Juni 2008 - 17:30

Femke:

Hoi Eugene, ik lees zojuist jou verhaal van 12 juni. Val zo maar midden in jou reis omdat je samen met mijn man oploopt,eet,drinkt en vele gesprekken voert....Hij wees me op deze site. Al heel veel meegemaakt lees ik. Erg goed van jullie. Zal proberen jullie te volgen. Heel veel goeds voor onderweg een kus voor Gerrit en voor jou ook hoor Doei

• 21 Juni 2008 - 16:06

John:

Eugene, nog effe, ruimte komt na het opruimen.